Terug naar Overzicht

Powerwalking in het Amsterdamse Bos

Powerwalking: een nieuwe sport op de Sportas in het Amsterdamse bos .

“ POWERWALKING “ een relatief nieuwe sport in Nederland waarbij FIT worden ENERGIE krijgen en AFSLANKEN centraal staan. Je loopt mee in een loopgroep onder begeleiding van een Powerwalk health instructeur. De trainingen worden gegeven in het prachtige Amsterdamse Bos met als startpunt het clubhuis van SUP&Meer gelegen aan het Boeierspad 5.

Wat is Powerwalking?

Powerwalken is lopen in een stevig conditioneel tempo vanaf 6 km tot wel 7.3 km per uur.  Door de krachtige armbewegingen, eventueel met gewichtje in de hand en de sterke afzet met je voeten zijn veel spieren tegelijkertijd actief waardoor je hartslag wordt verhoogd en het calorieverbruik kan oplopen tot wel 450 cal per uur. Tussen het lopen door worden er spierversterkende oefeningen gedaan zodat je meer vet verbrand en een strakker ensterker lichaam krijgt. Dit is net zo effectief als hardlopen, echter de kans op blessures is nagenoeg nihil door de natuurlijke vorm van bewegen. Dit maakt deze sport geschikt voor alle leeftijden en sportniveau.

Om je kennis te laten maken met deze prachtige sport organiseren wij een open dag op 6 juni as. onder het genot van een hapje en drankje kun je kennis maken met de powerwalkclub en haar instructeurs en geven wij uitleg over het POWERWALKEN.

Open dag

Om 11.00 en 14.00 uur zullen wij een snuffel-les geven van ongeveer een half uur zodat je zelf kunt meelopen en ervaren wat POWERWALKEN is. Ook zal er een voedingsdeskundige aanwezig zijn die je kan helpen met voedingsvraagstukken en uiteraard kun je je laten wegen en je vetpercentage en spiermassa laten meten.

Wil je meedoen voor een les om 11.00 of 14.00 uur meld je even aan op vraagje@powerwalkingclubamsterdam.nl. De open dag duurt 6 juni van 10.30 tot 16.00 uur. We verheugen ons op je komst!