Terug naar Overzicht

OOK THIEMO DE BAKKER KIEST VOOR AMSTELPARK TENNIS ACADEMY

Eerder kozen Igor Sijsling en Jean-Julien Rojer al voor Amstelpark

In navolging van Davis Cup-spelers Igor Sijsling en Jean-Julien Rojer kiest ook Thiemo de Bakker ervoor om bij Amstelpark Tennis Academy te trainen. De Bakker blijft wel trainen met zijn coach Melle van Gemerden en zal Amstelpark Tennis Academy als vaste trainingslocatie gebruiken.  
 
De Bakker won als eerste Nederlander de juniorentitel op Wimbledon in 2006 en eindigde dat jaar als nummer 1 van de wereld bij de junioren. In 2010 stond de Hagenaar in de top-40 maar maakte een vrije val op de wereldranglijst mede door blessures. De Bakker is met zijn 124e plek op de wereldranglijst weer dichtbij een plek in de top-100: “Ik heb ervoor gekozen om met Melle (coach red.) te trainen in een andere omgeving en bij Amstelpark Tennis Academy zijn alle randvoorwaarden aanwezig om goed te kunnen  presteren” aldus De Bakker. Technisch directeur van Amstelpark, Hugo Ekker, is blij om te zien dat na Sijsling ook De Bakker in Amsterdam komt trainen: “Het is fantastisch voor onze talenten om naast professionele tennissers te trainen en als sparringpartners te fungeren”.

Sinds vorig jaar is Amstelpark Tennis Academy in Amsterdam, onder leiding van Hugo Ekker, een nieuwe weg ingeslagen om een professionele tennis academy neer te zetten waar talentvolle spelers hun professionele tenniscarrière kunnen starten en ontplooien. Afgelopen jaar introduceerde Ekker de Pro Academy trainingsprogramma’s om (semi) professionele tennissers en talenten volledige begeleiding te bieden op fysiek en mentaal gebied. Voor optimaal resultaat combineert Amstelpark Tennis Academy deze programma’s met alle benodigde facetten op één locatie: tennis- en conditietrainingen, mental coaching, fysiotherapie, fitness, studiebegeleiding en huisvesting. Met de Pro Academy programma’s is de eerste stap gezet naar de ontwikkeling tot beste tennis academy van Europa.

Over Amstelpark

Amstelpark is sinds de oprichting in 1986 een begrip in de Nederlandse tenniswereld. Met de Pro Academy programma’s is de eerste stap gezet naar de ontwikkeling tot beste tennis academy van Europa: een academy waar talentvolle spelers hun professionele tenniscarrière kunnen starten en ontplooien. Vele nationale toppers zoals Igor Sijsling, Martin Verkerk en Raemon Sluiter  wisten in het recente verleden via Amstelpark Tennis Academy de weg naar de wereldranglijst te vinden. Met een professioneel team van gedreven tennistrainers, 21 gravelbanen en 11 cushion court hardcourt binnenbanen heeft Amstelpark Tennis Academy nog altijd een leidende rol als vooraanstaand tennisopleidingscentrum. Ook heeft Amstelpark een actieve club voor recreatief tennis. Amstelpark is centraal gelegen aan het Amsterdamse Bos in Amsterdam.