Terug naar Overzicht

Medailleregen voor SchermCentrum Amsterdam op Nederlandse Jeugd Kampioenschappen schermen

Medailleregen voor SchermCentrum Amsterdam op Nederlandse Jeugd Kampioenschappen schermen

Duiven, 13 & 14 juni 2015 – Het was een geslaagd weekend voor de leden van SchermCentrum Amsterdam die deelnamen aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen (NJK) schermen in Duiven. SCA won 18 medailles (4* goud, 7* zilver en 7* brons) en liefst vier schermers wisten de titel Nederlands Jeugd Kampioen te bemachtigen.

Met in totaal 48 deelnemers was SCA goed vertegenwoordigd op dit toernooi waar de beste jeugdschermers van Nederland het tegen elkaar opnemen. De hoogtepunten van twee dagen schermen:

Zaterdag 13 juni

De dag begon goed met floret voor de jongste leeftijdscategorieën. Hier namen veertien SCA’ers deel. Suhayl Nawar werd knap derde bij de benjamins, Max van Dobbenburghaalde zilver en Milo Vermaas pakte het podium bij de kuikens (derde). Om 13.00 begon het gecombineerde toernooi voor de cadetten/junioren floret, waarbij dankzij een aanpassing in de wedstrijdformule schermers uit beide categorieën tegen elkaar uitkomen (enkel de plaatsen 1 t/m 8 worden afzonderlijk uitgeschermd bij de cadetten). Een zware opgave wachtte dus voor de cadetten die in hun poule tegen de veel oudere junioren moesten schermen.
Daniël Giacon trok zich zowel fysiek als mentaal niets aan van deze ‘gecombineerde wedstrijd’ en schermde zichzelf bij de junioren floret naar een plek bij de laatste 8 en bij de cadetten naar goud!

Een SCA onderonsje bij de dames junioren floret. Eline Rentier wint in de finale van Aliya Dhuique-Hein en mag hiermee ook een NJK titel toevoegen aan haar palmares. Voor de jonge Aliya een knappe 2e plaats in dit sterke deelnemersveld. Myrthe Zoons maakt het SCA podium compleet met een bronzen medaille.
Het slotstuk van de dag was voor Erik Albert en Edo Zoons. Na een prima verlopen toernooi behaalden beide heren een gedeelde derde plaats bij de heren floret junioren.

Zondag 14 juni

Het toernooi begon vroeg met het wapen degen in drie categorieën: kuikens, benjamins en cadetten/junioren. Suhayl Nawar nam revanche na gisteren en werd in zijn eigen categorie kampioen bij de benjamins degen. Een tweede plaats was er voor Flore Aubertbij de meisjes benjamins degen, na een spannende finalepartij die met 8-10 nipt verloren werd. Axel Zoons schermde een zeer degelijk toernooi en werd in zijn eigen categorie bij de pupillen 3e.

Eline Rentier had vandaag een uitstapje naar het wapen degen, wat haar bijzonder goed af ging: derde bij de dames junioren. Dat succes werd alleen overtroffen door Myrthe Zoons die tweemaal zilver pakte bij de dames cadetten & junioren. Hiermee komt het medailletotaal voor Myrthe op een indrukwekkend totaal van drie stuks dit NJK.

Maar er was ook nog meer goud deze zondag. Aliya Dhuique-Hein stond in de finale pupillen dames floret tegen Veerle Meulenaar en wist de partij overtuigend te winnen met 15-7. Goud dus en de vierde een laatste NJK titel voor SCA.

Met de goede resultaten van dit weekend maakt SCA ook kans op de verenigingsbeker en de bijbehorende titel: beste schermvereniging van Nederland. De uitslag hiervan wordt ergens in de komende weken door de KNAS bekend gemaakt.