Terug naar Overzicht

AMSTELPARK TENNIS ACADEMY GAAT SAMENWERKING AAN MET TENNIS NEW ZEALAND

Amsterdam wordt de vaste trainingslocatie in Europa voor Nieuw-Zeelandse talenten

Amstelpark Tennis Academy wordt de international preferred tennis academy van de Nieuw-Zeelandse tennisbond. Jonge talenten komen naar Amsterdam om te trainen en internationale wedstrijdervaring op te doen. Tennis New Zealand is het overkoepelend orgaan van de tennissport in Nieuw-Zeeland. 

Jan Shearer, high performance manager Tennis New Zealand, is erg te spreken over de samenwerking: “Amstelpark moet voor onze talenten het ‘home away from home” worden. Voor kinderen is het fijn om in een vertrouwde omgeving te trainen en internationale ervaring op te doen.”

Deze week zijn een aantal van de Nieuw-Zeelandse tennissers te bewonderen bij de Amstelpark Tennis Academy Trophy. Van 29 juni tot en met 4 juli komen toptalenten t/m 14 jaar van over de hele wereld naar Amsterdam om deel te nemen aan dit categorie 3 Europe Tennis Junior Tour Tournament. Er worden zowel enkelwedstrijden als dubbelwedstrijden gespeeld. Toeschouwers zijn van harte welkom bij Amstelpark om de kampioenen van de toekomst te zien spelen.

Over Amstelpark
Amstelpark is sinds de oprichting in 1986 een begrip in de Nederlandse tenniswereld. Met de Pro Academy programma’s is de eerste stap gezet naar de ontwikkeling tot beste tennis academy van Europa: een academy waar talentvolle spelers hun professionele tenniscarrière kunnen starten en ontplooien. Davis Cup-spelers Igor Sijsling, Thiemo de Bakker en Jean-Julien Rojer hebben voor Amstelpark gekozen als vaste trainingslocatie. Met een professioneel team van gedreven tennistrainers, 21 gravelbanen en 11 cushion court hardcourt binnenbanen heeft Amstelpark Tennis Academy nog altijd een leidende rol als vooraanstaand tennisopleidingscentrum. Ook heeft Amstelpark een actieve club voor recreatief tennis. Amstelpark is centraal gelegen aan het Amsterdamse Bos in Amsterdam.